Alf – så här ser min vardag ut

Fast jag är pensionär jobbar jag nästan varje dag. Det blir i och för sig mindre och mindre med skogen även om jag vill vara ute med motorsågen ibland. Men min äldsta son har köpt skördare och skotare som han sköter den mesta avverkningen med. Men jag trivs bra i skogen, så jag tar ofta en promenad där. Och när det är dags att förhandla priset på det vi avverkat vill jag sköta det, jag har blivit en hård förhandlare med åren, pojkarna är fortfarande lite för gröna på det.

Jag sitter med i flera styrelser LRF, Centerpartiet, Skogsägarna och några till, allt på distriktsnivå. Det innebär att jag ofta är på möten i Jönköping, Halmstad eller Göteborg. Jag tycker det är kul att vara med och bestämma och med min ålder har jag ju samlat på mig mycket erfarenheter.

Landsbygden har mycket att erbjuda, vi har fantastiska naturupplevelser runt husknuten, man kan vistas hela dagen i skogen utan att se någon annan människa. Vi har gott om sjöar utmärkt för både fiske och bad. När det blir allt färre jordbruk borde vi få fler att starta företag inom turismnäringen. Men de unga vill ha fasta jobb med trygga inkomster och vanliga arbetstider. Det är alldeles för krångligt och riskfyllt att starta företag i Sverige. Men vårt samhälle skulle må bra av att få fler turister hit och det skulle skapa många arbetstillfällen.

Jag börjar tänka mer och mer på mina barn och framförallt barnbarn. De kommer att få ett bra arv i all välskött skog och om de sköter den och inte bråkar eller slösar bort pengarna kan de leva gott på den. Men jag vill ju också att de skall kunna bo kvar och leva på landsbygden om de vill det, att det finns affärer, skola och mycket annat här. Det är därför jag engagerar mig mycket och tyckte att denna blogg var viktig att både starta och skriva i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *