Björn – dags att söka arbete

Nu har min gård varit tom på djur i tre veckor. Det känns verkligen tomt här och jag vill inte att gården skall växa igen. Johan, Unnaryds sista mjölkbonde som också skriver här på bloggen är min bror, vi umgås inte så mycket men är inte ovänner. Jag ringde honom och frågade om han kunde tänka sig arrendera min mark. Vi kom överens om att han skulle bruka den i vart fall ett tag framåt. Han höll med om att det var trist om det växte igen men han hade egentligen inte råd att arrendera mark.

Jag har varit på två möten hittills på arbetsförmedlingen. De har skrivit in mig och jag skall söka arbete varje dag. Eftersom jag inte varit med i någon a-kassa får jag ingen ersättning, men jag har ju kvar lite pengar sedan jag sålde djuren att leva på. Min handläggare säger att om jag inte får något jobb inom en månad så skall de sätta mig på en datakurs. Det vill jag verkligen inte, jag avskyr att sitta still på en stol och glo in i en dumburk. Nej jag vill jobba med kroppen och vara ute i friska luften. Regn, snö eller dåligt väder bekymrar mig inte då är det extra härligt när kvällen kommer och man kan ta en var dusch och värma sig framför brasan.

Jag har svarat på några jobbannonser, kommunen sökte vaktmästare till skolan i stan, och en byggfirma som sökte en snickare. Jag har ju ingen snickarutbildning men som bonde har man ju lärt sig att bli händig och fixa det mesta. Men jag har inte hört något ännu från någon av dem. Jag tänkte också höra av mig till något bemanningsföretag. Förut fanns farmartjänst som bestod av fd bönder, men det verkar föra en tynande tillvaro.

Jag har också varit på den lokala Lantmännenbutiken och sökt arbete. Den är inte som andra Lantmännen utan säljer verkligen allt som man kan tänkas behöva på landet. När jag hade lämnat mitt CV och pratat lite med personalansvarige så gick jag ett varv i butiken. Nära kassan hängde det en stor skyt över en korg. ”Köp den perfekta julklappen!  Se ut som en bonde och inte en tomte ”Rakknivset nu 495kr tid. 995kr. ”. Under stod en korg fylld till bredden med rakknivar. Det var ett set som bestod av rakkniv, raktvål, rakborste och en frisk aftershave. Det blir perfekt till min bror Johan tänkte jag, han använder nog bra billiga rakhyvlar idag så det blir ett stort lyft för honom. När jag kom hem gick jag in på dumburken för att kolla lite mer, någon internet-sida sa att det nog blir årets julklapp för män, så dår får man ju lite på det. Julklappstips för män var sidan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *